Actueel Peer2Peer project van start

Peer2Peer project van start

Drie scholen voor voortgezet onderwijs in Assen, het Dr. Nassau College, PrO Assen en CS Vincent van Gogh  gaan samenwerken in een programma dat jonge nieuwkomers helpt om sneller te wennen aan de gebruiken in de Nederlandse samenleving. Met dit programma, dat mogelijk is gemaakt door financiële steun van de Rabobank en de gemeente Assen, worden zij gekoppeld aan een Nederlandse leeftijdgenoot, een buddy.

 

 

Op 14 november 2017 vond de officiële aftrap van het Peer2Peer project plaats met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst en de onthulling van een plaquette waarmee de ISK zich nu een Peer2Peer-school mag noemen. De heer Ludo Mennes (Rabobank), mevrouw Renate Schenk (samenwerkingsverband) en de heer Johan Timmermans, bestuurder a.i. van het Dr. Nassau College waren hierbij aanwezig.

Door het buddy-project staan ISK-leerlingen er niet alleen voor en krijgen ze meer contact met Nederlandse leeftijdgenoten. De taal leren en wennen aan een andere samenleving gaat daardoor gemakkelijker. Ook voor de Nederlandse jongeren die hier aan meewerken heeft deelname aan dit programma voordelen. Zij krijgen meer zelfvertrouwen doordat ze anderen begeleiden en ze leren extra vaardigheden aan door hun deelname aan het programma. De buddy’s worden gecoacht door docenten van de deelnemende scholen die hiervoor speciaal getraind worden.

Het is voor het eerst dat dit programma in Drenthe wordt uitgevoerd. Het programma loopt al bij zo’n vijftien ISK’s in Nederland en de resultaten tot nu toe zijn veelbelovend. Het Peer Buddy Nieuwkomer-programma in Assen wordt ontwikkeld onder leiding van Peer2Peer, een organisatie die zich volledig heeft toegelegd op het begeleiden van scholen die van en met elkaar willen leren. De gemeente Assen en de Rabobank ondersteunen het programma met financiële middelen.